Deutsch Magyar fenyő

Horgászat

A Lajvér patak felduzzasztásával létrehozott Szálkai tó kiváló vízminőségével és telepített halállományával nagyszerű szórakozást ígér.

Az élő Nagy-Duna a tájvédelmi körzet északi határától a Sió torkolatáig mindkét oldadon korlátozás nélkül horgászható. A Sió-torkolattól a Sugovica-torkolatáig a bal parton szabadon horgászhatunk, a jobb parton csak vízijárműről öt méteres parti sávban. A Sugovica-torkolattól a tájvédelmi körzet területén – mindkét oldalon csak víziúton közlekedve – ötméteres parti sávban próbáljuk ki horgászszerencsénket.

A szélvizek esetében a következőket kell tudni. A Sió-csatorna torkolati műtől a Sió torkolatáig a bal parton korlátozás nélkül, a jobb parton csak csónakból horgászható. Itt az öt méteres parti sáv nem vehető igénybe. A keselyűsi Holt-Sió keleti zárógátjától a Sárosalja kifolyóig a déli oldalon teljes egészében horgászható.

Ugyancsak horgászható a volt bogyiszlói révtől nyugatra eső Sió-szakasz, a mözsi kifolyó a kubikokkal, s a Szilágyi-fok. Horgászható a Csetai Vén-Duna csónakról teljes egészében. A torkolattól a pakerdő határáig, a déli oldalon gyalogosan is. Északi oldalon vízijárműből ötméteres parti sáv igénybevétele nélkül.

Korlátozás nélkül horgászható a Móricz-Simon-Hágli Duna. A bátai Holt-Duna a vadkárelháritó kerítéstől délre eső nem intenzíven kezelt szakaszán szabadon horgászható. Ugyanígy az "Alsó-sárosok" és a bátai régi kenderáztató is. A Veránkai Rezéti-Duna a kisrezéti erdészházig csónakból horgászható.

< vissza az előző oldalra