Deutsch Magyar fenyő

Sétarepülés

Őcsényi repülőtér

A Szekszárdon és környékén tartózkodó vendégek számára kínáljuk programunkat, mely lehetőséget biztosít arra, hogy a levegőből is megismerhessék a megyeszékhelyt és a szekszárdi bor termőhelyét, valamint a vadregényes gemenci vadrezervátumot

A programot az AN-2 típusú (beceneve: ANCSA, NATO fedőneve: COLT), 12 személy befogadására alkalmas gépünkkel valósítjuk meg.

Az ANCSA a világ legnagyobb egymotoros, kétszárnyú repülőgépe, minden reptéren a közönség kedvence. A világ minden táján használják, mintegy 40.000 gépet gyártottak ebből a típusból. Meghajtó motorja 9 hengeres, 30 liter űrtartalmú csillagmotor, teljesítménye 1000LE. A gép súlya 5,5 tonna.

Az AN-2 néhány száz méteres pályán biztonsággal száll fel és le, és nem válogatós a talaj minőségét illetően sem. Könnyedén éri el a 180 Km/h-s utazósebességet, mellyel kb 900 km-t tud megtenni leszállás nélkül. Fogyasztása "csak" 150-180 liter/h, így egy sétarepülés alatt mintegy 50-60 liter repülőbenzint fogyaszt. A gép magassága 4 m, hossza 13 m, szárnyának fesztávja 18 m. Belső terét úgy képezték ki, hogy ejtőernyős ugrások elvégzéséhez is alkalmas legyen.

Repülési útvonal: A Sárköz felett elrepülve délről érkezik a gép Szekszárd fölé, elrepülve Szőlőhegy fölött, berepülve a Tóth-völgybe, majd a város gerince felett kerüli meg a megyeszékhelyet. Kívánság esetén más útvonal is választható. Ezek az útvonalak szépen láttatják a Szekszárd Történelmi Borvidéket.

Szekszárdot elhagyva a Gemenci erdő fölé kerül a gép, érintve a Sió zsilipet, és onnan fordul vissza Őcsény irányába.

Repülési idő cca. 10 perc.

Sétarepülés

< vissza az előző oldalra